הלבן שבעיניים

רנסאנס היין הלבן בישראל מביא את היקבים לייצר יינות לבנים מזנים חדשים כישנים. עם ישראל גילה את ההנאה משתיית היין הלבן המתאים כל כך לאקלים שלנו. בכתבה הבאה תוכלו לגלות מהו הזן הלבן הארומתי היבש ביותר ומה מעניין את אניני הטעם

אם הייתם שואלים לפני חמש שנים את הישראלי הממוצע האם הוא צורך יין לבן, הייתם בוודאי מקבלים את התשובה "אם כבר יין אז יין אדום". לא נכחיש, יין אדום עדיין מוביל בישראל את סטטיסטיקת הצריכה אל מול הלבן, אבל המגמה בישראל 2017 ברורה. קצב צריכת היין הלבן האיכותי עולה בצורה עקבית וליקבים בישראל אין את היכולת לעמוד בביקושים ההולכים וגוברים.

 

מה אם כן גרם לנו להחליט יום אחד לצרוך גם יינות לבנים ובכמויות מרשימות?
התשובה הרי צריכה להיות "מדוע לא קודם"? הרי האקלים הים תיכוני שלנו, הכולל קיץ חם ולח סביב החוף, מעודד שתיית יינות לבנים צוננים עד קרירים של ממש. שאלו כל צרפתי או איטלקי הנופש עם משפחתו בניס או בדרום איטליה, ובוודאי יספר לכם כמה ענוגה החוויה של שתיית שרדונה או סוביניון בלאן קרירים אל מול ים כחול.

החלוץ היה כנראה זן הגוורצטרמינר הכל כך טרנדי באזורנו, שהביא רבבות של בליינים צעירים לטעום אותו. הוא חצי יבש, כלומר מעט מתקתק וקל להתמסר אליו על הבר התל אביבי, או ברחבת הריקודים בחתונה של החברה הכי טובה. אם עוד לא יצא לכם לטעום אותו, תוכלו למצוא אותו בסדרת הספיישל רזרב של יקבי ברקן, כנראה שלא תתחרטו.

האבולוציה של הטעם הישראלי התפתחה מאז, וחשיפה לאותו כוכב מתקתק הביאה את חובבי הז'אנר לנסות גם את המכובדים והוותיקים של ממלכת הזנים הלבנים. קחו למשל את השרדונה הלבן היבש, המפורסם שבזנים הלבנים, אין כמעט בית באמריקה שאינו מכיר אותו, אין כמעט יקב ישראלי שלא ניסה להכין אותו בסגנונות מגוונים, והדרך ממנו אל מלכת הזנים הארומטיים היבשים- הלא היא הסוביניון בלאן, קצרה.

רוצה לקבל מארז יין יוקרתי במתנה? הרשם למועדון הלקוחות של יקבי ברקן

היה זה אחד ממבקרי היין הנודעים בעולם, עת ביקר לפני מספר שנים בודדות בישראל, אשר הופתע מיכולתה של האחרונה לייצר סגנון של סוביניון בלאן יבש, רענן ואיכותי. ישראל, כידוע לכולנו, מצמיחה זנים אדומים לרוב, ולכן היכולת לטפח את העדין שבזנים הלבנים, הלא הוא הסוביניון בלאן, הופך את התעשייה המקומית למעניינת משהו אפילו בעיניי אירופה.

חובבי יין רבים המחשיבים עצמם אניני טעם אוהבים לבחון את הזן הזה כאשר מושק יין חדש של יקב מקומי. היקבים מתאמצים לייצר סגנונות מוקפדים שלו בעלי ארומות אשכולית או ליים והרבה רעננות בחיך. זהו אולי הסמן הימני של היינות הלבנים. לאחרונה הצליחו יקבי ברקן לייצר סוביניון בלאן בסדרת הגבהים שלהם העונה לשם אלטיטיוד 780+, שכבר הספיק לקטוף מדליות זהב בתחרויות בינלאומיות. הכרם, שנמצא בגובה מרשים זה בהרי ירושלים, מצליח לתת ביטוי של כל מרכיבי האיכות של הזן. זהו אמנם ז'אנר יוקרתי של זן זה, אך קיימים גם סגנונות שבוודאי יתאימו לכל כיס ונפש.

שמות נוספים של זנים לבנים כמו ויונייה או שנין בלאן אינם עוד זרים לחובבי היין בישראל והרנסאנס של היינות הלבנים נמצא בשלב מתקדם שלו. לא עוד מהפיכה כי אם מציאות.

חפשו לכם אם כן את היין הלבן שהכי אהבתם בטעימה בתערוכה, אצל חברים או אפילו שקראתם שזכה לאחרונה בתחרות אחת או שתיים, קררו אותו היטב במקרר, הכניסו לאחר מכן לשמפניירה עם קרח ומים לשמור על צינונו, שבו אל מול הים התיכון והביטו אל הלבן שבעיניים…חליצה נעימה

הצטרפו למועדון הלקוחות של יקבי ברקן
ותוכלו לזכות במארז יין יוקרתי!

אני מאשר את תנאי האתר והתקנון
* בכפוף לתקנון, מוגבל ל- 100 הנרשמים הראשונים

ובנוסף, תוכלו ליהנות ממגוון הטבות נוספות ובלעדיות לחברי מועדון ברקן:

  • 30 ₪ לסיור מודרך ומרתק במרכז המבקרים "כרם ברקן" וביקב ברקן (קיבוץ חולדה)- כולל ימי שישי! *מינימום 10 אנשים בסיור
  • 15% הנחה על מגוון רחב של סיורים שונים ומרתקים במרכז המבקרים "כרם ברקן" ביקבי ברקן
  • בקבוק למברוסקו או סנגריה במתנה! בקנייה ב- 200 ₪ ומעלה בחנות היין במרכז המבקרים "כרם ברקן" חולדה
  • 30% הנחה על מגוון רחב של קורסים וסדנאות על עולם היין, טעמים, ניחוחות ומושגים אצל המומחים במרכז היין "איש הענבים"
  • ערבי יין ייחודיים ומעשירים מלאי ארומות, ניחוחות וטעמים מכל הסוגים
  • טעימת יין ראשונה לפני כולם
  • הזמנות בלעדיות לטעימות יינות מתיישנים, איכותיים ובלתי שגרתיים
  • אירועים והשקות מיוחדות ביקב ברקן
  • כתבות מרתקות על עולם היין , חדשנות בתחום היין, טיפים והמלצות

עורך תחום היין

הוסף תגובה