תשוקה ספרדית

תשוקה ספרדית / יוסי בוזנח

שוק הסנגרייה הישראלי מכין עצמו לקיץ ואל מגוון הסנגריות אותן ניתן להשיג בארץ מצטרפת עתה EL SOL – סנגרייה חדשה בבקבוק המיובאת על-ידי טמפו. לרגל עלייתה לארץ של הסנגרייה בחרנו להגיש לכם סקירה קרירה של הקוקטייל הקיצי המושלם הזה.

סנגרייה היא משקה האלים הספרדי, קוקטייל הקיץ האולטימטיבי, פונץ' ייחודי, מרענן, ססגוני וטעים בצורה יוצאת-דופן. אין כמו סנגרייה קרה בפיקניק של יום קיץ חם, במסיבת קיץ לילית, או כפתיחה מרעננת ושוברת מחסומים בארוחה רשמית. היא צבעונית וצעקנית וכולה אומרת שמחת חיים ותשוקה לטינית בוהקת וזוהרת.

פירוש השם סנגרייה בספרדית הוא לדמם. הספרדים טוענים, כמובן, לבעלות וראשוניות על המשקה, אך האנגלים דוחים את הגרסה הזו ומראים כי הספרדים במושבות שלהם בדרום-אמריקה קראו לקוקטייל  "יין לימונדה" ומסבירים שאת השם נתנו דווקא הם בעת כיבוש המושבות שלהם באמריקה.

כקוקטייל הסנגרייה היא רב-גונית: היא יכולה להתחפש למשקה קיץ או חורף, מתובלת בסגנון ים-תיכוני או בתיבול אקזוטי שהגיע לאירופה עם הצלבנים בשובם ממסעות הצלב ומאוחר יותר עם הכובשים האירופאיים שהגיעו לאמריקה. סנגרייה מגיעה בשלל צבעים וסגנונות, מבוססת על יין אדום, רוזה, לבן או קאווה, ומשתמשת במגוון פירות טריים המוסיפים לה טעם, ריח ומראה ססגוני, ויש המוסיפים לה ברנדי, רום, או מעט טריפל סק.

את ההכרה הבינלאומית חייבת הסנגרייה לתערוכה בינלאומית בניו יורק בשנת 1964, שם הוגש הפונץ' הספרדי לכל המבקרים תחת השם סנגרייה ספרדית. בן לילה התאהבו בו האמריקאים, ומאוחר יותר הזכיר אותה לו רייד בשיר "Perfect Day", שהפך להמנון הסנגרייה ורשמית לחלק מההוויה האמריקאית.

בגדול, לא ממש חשוב מי המציא את המשקה ולמי מגיעה זכות הראשונים לגבי שמו, אלא דווקא העובדה המופלאה שהוא הפך לקוקטייל יצירתי, ססגוני ומרענן מצד אחד, ומלא אופי לטיני חם-מזג מן העבר השני. כיום מצויים מאות, אם לא אלפי, מתכונים לסנגרייה: החל מקוקטיילים מבוקבקים, שרק צריך למזוג לכוס גדושה בקרח ולקשט בפרי טרי, ועד לסנגרייה של מיקסולוגים מקצועיים אשר משרים, מבשלים, מזקקים וממצים טעמים וניחוחות ייחודיים ליצירת הסנגרייה הבלעדית שלהם, שכמוה בדיוק לא תמצאו באף מקום בעולם.

כיום מייצרים סנגרייה מוכנה כמעט לגמרי, כגון סנגרייה "EL SOL" החדשה. אלה בעצם קוקטיילים מוכנים ומאוזנים המרקדים בדיוק מופתי בין שלל הטעמים המאפיינים סנגרייה קלאסית, שופעי טעמי פרי, חמצמצים מתקתקים, מרעננים ומלאי חן. יתרונה של הסנגרייה המוכנה הוא בכך שאפשר להגיש אותה כמו שהיא, קרה מהמקרר, אל כוס או קראף. וכל מה שצריך זה מעט קרח ופרי לקישוט.

רוצה ליהנות מסיור מודרך במרכז המבקרים "כרם ברקן" ב- 30 ₪ ?

אך לא רק. אפשר להשתמש בה כבסיס לסנגרייה ביתית  ולהמשיך ולשחק אתה כיד הדמיון הטובה עלינו: פירות נוספים, תבלינים, ברנדי או רום קטן לחיזוק, סודה או קאווה, ובעצם כל מה שיגרום לסנגרייה שלכם להוריד לכם קצת את טמפרטורת הגוף בחום הקיצי המטורף שלנו

אם תרצו, אז הסנגרייה היא מדד מצב הרוח של עונות השנה, כאשר בקיץ פראית, ססגונית וקופצנית, ובחורף היא רכה, חמה ומנחמת. הסנגרייה המוכרת והקלאסית היא אמנם הסנגרייה האדומה, אך ברחבי ספרד נפוצים כמה סגנונות נוספים: סנגריה בלנקו מיין לבן ופירות, ובקטלוניה – ממלכת הקאווה – יש גם סנגרייה המבוססת על קאווה המאופיינת ברעננות קסומה ומשמשת כאפריטיף מושלם.

צורת ההגשה המקורית של הסנגרייה היא כקוקטייל קבוצתי בקראף בן ליטר אחד, אך נפוצה לא פחות ממנו היא הגשת הסנגרייה בקערת פונץ' גדולה מקושטת בפירות צבעוניים שהופכת כל התכנסות לחגיגה ססגונית. בקיץ הישראלי חשוב להקפיד על כמות קרח גדולה בתוך הכוס ותחושת הרעננות אף תגבר אם בסיום תמזג על הסנגרייה מעט סודה להשלמת הכוסות. לחיי הסנגרייה, הספרדייה הלוהטת שתקרר לכולנו את הקיץ.

הירשמו למועדון הלקוחות של יקב ברקן ותיהנו מסיור מודרך ומרתק במרכז המבקרים "כרם ברקן" ב-₪30 בלבד

אני מאשר את תנאי המועדון וקבלת חומר פרסומי

עורך תחום היין

הוסף תגובה