התאמת יין וגבינות

ערבי יין וגבינות הם עניין שבשגרה בנוף המקומי. איך מתאימים את הגבינה הנכונה ליין המתאים? לאיזה יין מתאימה גבינה חריפה ולמה הצרפתים מקנחים בסוף הארוחה בפלטה של גבינות. בכתבה הבאה נשמע על קממבר, רוקפור, גבינות צאן וכל מה שביניהן. מתחילים

הן צהובות, כתומות, לבנבנות, רכות, מבשילות או קשות. עם עובש לבן או עובש כחול, כולן נחשבות לגורמה של עולם החלב. גבינות צאן וכבשים הן הגבינות שאנחנו כל כך אוהבים לשלב עם יין ישראלי טוב. מדוע בעצם?

ראשית, בניגוד לכל הגבינות דלות השומן למריחה, עברו גבינות אלו תהליך שגורם להן להיות לא רק טעימות ומעניינות, אלא גם לכאלה שלא מתקלקלות. הן משנות את צבען ואת בשלותן, אך תמיד ניתן לגרד עובש עודף שצמח עליהן ולעטוף אותן בנייר עיתון לפני כניסתן למקרר שלכם.

להתאמת יין לגבינות כללים פשוטים:

לגבינות רכות יחסית, ניתן יהיה להתאים יינות לבנים צוננים. גבינות שציפתן הוקשתה מעט עקב בשלות, יהיו מעט יותר פיקנטיות ויתכן ונוכל להתאים אליהן גם יינות אדומים. גבינות בעלות מרקם מתקתק, יוכלו להיות מותאמות ליינות אדומים קלילים, שלהם ארומות מתקתקות מעט. קחו למשל גבינה מעט קשה, אותה נוכל בקלות להתאים ליין מזן פינוטאז' הדרום אפריקאי שנותן מעט ארומה מתקתקה באף, כמו זה מסדרת ספיישל רזרב של יקבי ברקן.

גבינות חריפות דוגמת רוקפור הצרפתית, יותאמו ליינות לבנים מעט מתקתקים או אפילו מתוקים על מנת למתן את חריפותה של הגבינה. גוורצטרמינר או אמרלד ריזלינג הלבנים ישמחו לעזור במקרה זה. גבינות צאן רכות וחמצמצות יתאימו ליינות לבנים משלימים כמו סוביניון בלאן מסדרת אלטיטיוד היוקרתית של יקבי ברקן. גבינות עם ארומה אגוזית ובשלה יותאמו בהתאמה לשרדונה שהתיישן מעט בחביות אלון וקיבל בעצמו מעט ארומות אגוזיות מהחבית עצמה.

רוצה ליהנות מסיור מודרך במרכז המבקרים "כרם ברקן" ב- 30 ₪ ?

גבינות קשות מאוד ובשלות יתאימו כאמור ליינות אדומים. קחו למשל גבינת קממבר אשר שהתה כחצי שעה על גג רכבכם בפיקניק של המשפחה, ומייד תקבלו גבינה שהפכה פיקנטית בטעמים וציפתה הנוזלית התקשתה. לגבינה כזאת תוכלו להתאים מרלו או קברנה סוביניון או אפילו בלנד מיוחד של שני זנים אלה כמו למשל ריחן מסדרת אסמבלאז' של יקבי ברקן המורכב ברובו מקברנה סוביניון גלילי.

כל הגבינות גם יחד, צאן או כבשים מתאימות כאמור, לערבי היין שלכם. שכן בניגוד לפחמימות שממלאות אתכם, בגבינות יש אנזימים התורמים לעיכול ולא סתם מזמינים הצרפתים פלטה של גבינות בתום הארוחה העיקרית שלהם.

אז מה כדאי לכם לעשות? הצטיידו בגבינות אותן אתם אוהבים הכינו תיק פיקניק משפחתי ובחרו את היינות הלבנים והאדומים אשר יתאימו לגבינות שבחרתם לכם. כמו בבית כך גם בחיק הטבע ההנאה מובטחת.

הירשמו למועדון הלקוחות של יקב ברקן ותיהנו מסיור מודרך ומרתק במרכז המבקרים "כרם ברקן" ב-₪30 בלבד

אני מאשר את תנאי המועדון וקבלת חומר פרסומי

עורך תחום היין

הוסף תגובה