דור הסודה: צעירי ציון חוזרים לשורשים

מגיל הזהב אל הכולי-עלמא: על הקאמבק של הסודה אל זירת הצעירים השוקקת, ואיך לעזאזל בוחרים סודה?

רק לפני שבועיים, כשפסעתי במורד רחוב בן-ציון, הבנתי עד כמה הסודה השתלטה עלינו. ידעתי שהיא נותנת קאמבק, ואל תבינו אותי לא נכון, חלק מחברי הטובים ביותר הם חובבי סודה, אבל כשאני נתקל בקבוצה של ארבעה סקייטרים בני 20 יושבים על ספסל ושותים סודה – נדרשת התייחסות מסוימת.

כאמור, זה כבר די ידוע שהגיל השלישי איבד את הריבונות שלו על הסודה לטובת קהל צעיר ופוחח יותר, אבל אני מתערב שאם נבדוק נראה שבשנתיים האחרונות חל זינוק יוצא-דופן במכירות הסודה ב"נחמה וחצי", למשל. בקיצור – אל תאמינו לנו, תאמינו למספרים. מחקר של חברת נילסן מראה כי המכירות בקטגוריית הסודה עלו בכמעט 10% בין 2013 ל-2015, וכשנרשמת עליה כזו של קטגוריה מסוימת, בלתי נמנע שתירשם ירידה זהה בקטגוריה אחרת – קטגוריית המשקאות הממותקים, כמובן.

רוצים להישאר מעודכנים במבצעים העתידיים? >>

הסודה מתעלה על אחיותיה מקטגוריית הממותקים, משום שהיא מצליחה לספק חווית שתייה מרעננת לא פחות מאחיותיה הממותקות, מצד אחד, ולא מביאה עמה צרות בצורת רכיבים משונים או סוכר מצד שני. ווין-ווין!

 

אבל איך בוחרים סודה? עולים לי לראש כרגע לפחות ארבעה מותגים, שכולם משווקים לכאורה את אותו המוצר, המורכב ממים ופחמן דו-חמצני. הקריטריון העיקרי, עבורי בכל אופן, הוא עוצמת הגיזוז. על הקריטריון הזה עונה בצורה מושלמת סודה טמפו, שגם מכילה, בניגוד למתחרותיה – אך ורק מים ופחמן דו-חמצני. זו כנראה הסיבה שנבחרה עפ"י סקר TNS במרץ 2016 כסודה בעלת עוצמת הגיזוז הגבוהה ביותר. שכן ככל שיש פחות רכיבים צידיים ומיותרים כמו סודה לשתייה, חומצה ציטרית ומלח שולחן – יש יותר מקום לפחמן דו-חמצני, מה שהופך את הסודה לחזקה ומרווה. סודה טמפו תתאים פחות לאלו מאתנו שמעדיפים גיזוז עדין.

רוצים להישאר מעודכנים במבצעים העתידיים? >>

המינימליזם האריסטוקרטי של הסודה של טמפו תורם לא רק לגיזוז החזק אלא גם לפן הבריאותי הפרוגרסיבי של המשקה. בניגוד למשקאות ממותקים, הסודה הזאת עומדת בכלל הזהב של התקינות הבריאותית העכשווית: כמה שפחות רכיבים באותיות הקטנות שעל התווית.

מבין כל המתחרים, מצאתי את סודה-טמפו מתבלטת כאופציה הטובה והראויה ביותר. בעוד שלמתחרים נוספים היו חלק מאותם רכיבים מעוררי חשד, בטמפו מתחייבים למים ופחמן דו-חמצני בלבד. מה גם שאני מעריץ את הפאסון הישיר והאולד סקולי של סודה טמפו, עיצוב ווייז. כך שכרגע, מהמטר שבעים ושלוש שממנו אני משקיף על העולם – סודה טמפו הוא המשקה שלי.

 

עורך תחום האוכל

הוסף תגובה