בדיקה – לאכול ולשתות: הסיור הקולינרי החדש בשוק רוטשילד אלנבי

איך אתם עם לטעום מהכל? הסיור הקולינרי החדש, המתקיים במסגרת "חודש הסינגל מאלטים מסקוטלנד " הוא הפתרון המושלם

העולם מתקדם בקצב מסחרר והאנושות הפכה לשאפתנית, הרפתקנית וחדשנית יותר מאי פעם. מה שהתאים לדורות קודמים כבר לא מספק את הדור הנוכחי, וזה לא עניין של גיל. היום רוצים לחקור, להתנסות ולחוות מהכל ותופתעו, אבל זה לא דבר רע. למה להסתפק במנה עיקרית כשאפשר לעבור חווית טעמים וניחוחות?

אז איפה הבעייתיות אתם שואלים? אין בעיה, רק פתרון.

קחו את שוק אלנבי כדוגמה. עם יותר מ־30 חנויות, דוכנים ומסעדות קשה להחליט במה כדאי לנגוס קודם, וגם אם נצליח להחליט אם ללכת על ערב מקסיקני או אוכל דרום אפריקאי, נצליח לשרוד ארוחה אחת בכל פעם – אולי שתיים אם באתם מורעבים – ולהמתין לפעם הבאה שנבקר בו כדי להמשיך ולטעום. אולי בעצם לא? אולי פשוט נטעם קצת מהכל ונשתה קצת מהכל? טעימות כבר אמרנו?

במסגרת השקת ריינג' סינגל מאלטים חדש, טמפו משקאות יצאו לשיתוף פעולה חווייתי עם שוק רוטשילד אלנבי: "חודש הסינגל מאלטים מסקוטלנד". במסגרת החוויה תוכלו לצאת לסיור קולינרי עצמאי שיאפשר לכם לטעום מהמיטב שיש לשוק להציע, לשתות ממיטב הסינגל מאלטים של חבל הארץ הבריטי הצפוני במחיר אטרקטיבי במיוחד ולצאת שבעים ומבושמים חזרה לעולם. בין שאתם מחפשים דייט מקורי, אלכוהולי, מתקתק ומעניין או זמן איכות משפחתי שכולל חוויה קצת יותר מאתגרת מהחריימה של דודה אסתר ויין פטישים – הסיור הזה הוא ההפתעה המושלמת. עם ארוחה בת חמש מנות מתוך מגוון המסעדות והדוכנים של השוק, המוגשים בצד טעימות וויסקי שהותאמו במיוחד למנות המיוחדות, תוכלו לזכות בחוויה מקיפה ומקצועית לה זוכים בדרך כלל רק בכירי עולם הקולינריה. בילוי מקורי ובלתי נשכח, לפחות עד שתסיימו את כל הוויסקי.

 

המסלול מתחיל בחנות היין אדמונד אלנבי שבכניסה המזרחית (רחוב יבנה), שם בהצגת אישור ההזמנה תקבלו פנקס תלושים או כמו שתכנו אותו במהלך השעות הקרובות – החבר הכי טוב שלכם. נוסף על כך תקבלו כוס וויסקי סינגל מאלט מקצועית (שאותה גם תיקחו הביתה בסוף הערב), ולבסוף תצאו למסע ממוזג בין טעמי השוק עם קפיצה קטנה לדרינק בסקוטלנד (את הכוס והשובר מקבלים יחד בחנות היין).

הסיור נפתח עם ברוסקטת גבינות במעדניית נורלה בליווי טעימת אברלור 12 – וויסקי קליל המיושן בחביות שרי שמספקות ארומות פירותיות והוא אפרטיף מושלם לצד הברוסקטות מלאות הטעם. לאחר פתיחת הטעמים העדינה מתקדמים לעבר מזקקת סקאפה – המזקקה הצפונית ביותר בסקוטלנד. את הסקאפה סקירן, סינגל מאלט רך וקטיפתי, תדגמו לצד סיגר דג פריך של מאסטר פיש ותשלימו את חוויית הים הסקוטי הצפוני.

את המנה העיקרית תמצאו ברוטיסרי סניור צ'י, שם תתפנקו עם שיפוד יקיטורי מלא טעם וקולרבי צלוי עד שלמות בצד סלט ארוז ברוטב מתקתק. הוויסקי שהותאם למנה הוא נאדורה פיטד – וויסקי עשיר, חזק ומלא בטעמי הדר שלצד השיפוד הדומיננטי הוא שיא הארוחה. נגיעה קטנה של מים בכוס הוויסקי תפתח את הטעמים ותחליק את העוקץ.

הגיע הזמן להתנדנד לעבר הקינוחים. את הארוחה תסיימו עם שני קינוחים אידיאליים לחוויה קולינרית שכזאת: הראשון הוא מאפה אגסים מלה פרינה המוגש עם אברלור אבונה – וויסקי בעל ארומות דובדבנים שחורים ושוקולד כהה, אחיו המסורתי של אותו וויסקי שבו התחלנו את הארוחה, אבל מי כבר זוכר בשלב הזה.

המנה הסופית היא ההפתעה הגדולה, כיוון שבניגוד לכל המנות עד כה היא הֶלְחֵם מושלם בין המשקה למנה – גלידת שמנת איכותית המשלבת בתוכה (!) שוט גלנליווט פאונדרס רזרב ומגיעה בטעמי וניל, שוקולד וההמלצה האישית שלנו – קרמל מלוח. נגיעת המתוק (או בעצם צלילה למתוק) שתשאיר אתכם עם טעם טוב בצאתכם לשדרות רוטשילד ההומים – מחויכים, שבעים, מבושמים, ובעיקר בתחושה שחוויתם מהכל.

הצטרף למועדון גלנליווט

 

אלכס צ'רנורודסקי

הוסף תגובה