מפה לשם בטוסקנה

כתב: Time Out Boutique

חומרי גלם איכותיים, שווקים מעוררי תיאבון ונופים ציוריים להשלמת החוויה הם סיבה מעולה לצאת לסיורי לסיור קולינרי בטוסקנה. לפניכם 7 סיורים מומלצים במיוחד

מסע קולינרי בליווי שף ישראלי
הסיור הזה, שנמשך שבוע, מציע כמעט כל אופציה שאפשר לחשוב עליה בטוסקנה: סיורים בערים עתיקות, ביקור בגבניות מקומיות, חיפוש כמהין, ביקור במוזיאונים וביקבים מקומיים וארוחות במסעדות מקומיות. הבונוס הוא בדמות שף ישראלי שילווה את הקבוצה ויבשל יחד איתה ארוחת ערב, בנוסף לארוחות בוקר בשאר הימים. מומלץ למי שרוצה להשתמש בחומרי הגלם המקומיים אבל מקבל יראת קודש מהמחשבה.
החל מ-1850 יורו (לא כולל טיפ וכניסה לאתרים, שעולה עוד כ-100 יורו)
photour.co.il

סיור קולינרי בטוסקנה ואומבריה
סיור בן חמישה ימים שמתחיל באומבריה, חבל הארץ שממזרח לטוסקנה וצמוד לרומא, מחוז שכנראה שכר יח״צן פחות מוכשר משום שהוא לא פחות יפה אבל הרבה פחות מתוקשר ומתויר. משם הסיור ממשיך לטוסקנה עד לעיר סיינה, כולל ביקור אצל יצרני פרושוטו ופיקורינו ובהמשך בישול ארוחת ערב יחד עם שפית מקומית, עד לחזרה לאומבריה ולבסוף, למרבה הצער, לארץ.
0544331919, toamim-olam.co.il

תמונות : shutterstock

סיור יינות בסיינה
סיינה היא אולי העיר הכי יפה בטוסקנה. נכון שפירנצה היא בירת המחוז וכמובן גם העיר הכי מפורסמת, אבל בחודשי האביב והקיץ מדובר הרבה פעמים בתפאורה מלאה במלכודות תיירים. בדיוק בשביל זה יש אנשים כמו דונטלה, שתרצו לקלל מרוב שהיא ברת מזל: נולדה וגדלה בסיינה, קיבלה תואר סומלייה רשמי (באיטליה מדובר לא רק במילה שמצמידים לשם ללא הכשרה, כן?) וכעת עורכת סיורים קולינריים באזור. מסיור ירקות אורגניים ועד שיעורי בישול. אבל אם אתם כבר עם סומלייה שמכירה את האזור מילדות, לכו על סיור יינות שאולי לא תזכרו אותו – אבל כנראה בגלל שעשיתם אותו כמו שצריך. וכמו בכל טעימת יין איכותית, צריך ללגום בין היינות מים מינרליים המנקים את הפה מהטעמים הקודמים ומאפשרים ליהנות מהחוויה במלוא עוצמה – כשמקרה הזה מדובר באקווה פנה, המים הרשמיים של טוסקנה.
winetourintuscany.com

תמונות : shutterstock

‪The Truffle Hunter‬
השנה, לראשונה, הצלחנו לגדל פטריות כמהין ישראליות ליד קיבוץ שאשא, אבל עם כל הכבוד, אין תחליף לכמהין האיטלקיות. הקטע הוא שבניגוד לתיעוש של כמעט כל חומר גלם בעולם, כולל היוקרתיים ביותר, כמהין קשות מאוד לביות וגידול ועדיין צדים אותן בשיטה הישנה: עם כלב או חזיר שאומן להריח אותן בין האלונים ועם מדריך שיודע איפה לחפש. כך שלפחות במקרה הזה, תקבלו את התחושה שלא צריך מפעל ענק או מימון של מיליונים כדי למצוא כמהין. מספיק חזיר וחוש ריח מפותח. וניסיון של שנים. וראייה חדה. בקיצור, עדיף לשכור מדריך כדי להגדיל את הסיכוי למצוא את הפטריה היוקרתית.
trufflehunter.net

תמונות : shutterstock

סיור גבינות בואל ד׳אורצ׳ה
כן נו, לא פייר כמה שהאיטלקים יודעים להכין הכל יותר טוב מכם ולא פחות טוב משאר העולם. הסיור הזה, שאורך יום אחד כולל ביקור במגבנות מקומיות – לא תמצאו משם לפני שתקבלו הדגמה של חלק קטן מהתהליך הכה מורכב של הכנת גבינה שלפעמים נמשך שנים, כולל גם ארוחה מפנקת, אלא אם אתם רגישים ללקטוז. החלק היפה הוא שבניגוד לרוב הארוחות באיטליה, פה יש אפשרות לארוחה צמחונית, כשבאופן כללי בשר לא מהווה חלק מרכזי מההתמקדות בסיור הזה.
umbriatuscanyreview.com

סיור שווקים בפירנצה
סיור השווקים הזה, שיתאים במיוחד למי שכבר הספיקו לטייל באזור ופחות בקטע של לאכול בחוץ ויותר בעניין של לנצל את חומרי הגלם המדהימים ששמעתם עליהם, יכיר לכם את השווקים של העיר שמאגדת את כל התוצרת החקלאית מהאזור. בקיצור, מדובר בגן עדן לפודיז שרק יודעים איפה לחפש, והסיור הזה מראה לכם בדיוק איפה.
curiousappetitetravel.com

תמונות : shutterstock

ביקור במפעל פסטה משפחתי של משפחת מרטלי בלארי
סיבות לנסוע לפיזה בלי לראות אלפי תיירים עושים כאילו הם דוחפים את המגדל המפורסם? עכשיו יש לכם אחת. המפעל הזה, שממוקם בסמוך לפיזה, הוא מפעל משפחתי שעושה רק דבר אחד ועושה אותו טוב: פסטה. מדובר על עסק משפחתי שמקפיד על תהליך הייצור בצורה לא לחלוטין שפויה, כמו שרק איטלקים קנאים למסורת יודעים להגן. זה ארוז נהדר, זה נראה מדהים לגמרי וזו כנראה גם פסטה מעולה. אבל בשביל לאמת את זה תצטרכו לבדוק בעצמכם.
famigliamartelli.it

תמונות : shutterstock

 

לקבלת מידע נוסף על אירועים קולינריים בישראל ובעולם, אנא השאירו פרטים

אני מאשר את מדיניות תנאי השימוש באתר

 

עורך תחום האוכל

תגובה 1