כך תשתו קפה כמו איטלקים

כל מה שצריך לדעת על האופן שבו איטלקים שותים את הקפה שלהם, ואיך לא להביך את עצמכם מול הבריסטה בטיול הבא

דמיינו לעצמכם את הסיטואציה הבאה: אתם עומדים מול לוח גדול, מתלבטים בין משקאות הקפה השונים ובסוף מקבלים קפה שונה מזה שרציתם. נשמע מוכר? באיטליה סצנה כזו לא יכולה להתרחש. הסיבה לכך היא שמבחינת האיטלקים, קפה הוא עניין של מסורת שבנויה מעולם שלם של חוויות ומושגים שמרכיבים שפה אחת.

צילום: shutterstock

קפה באיטליה נחשב למוסד תרבותי. שתיית קפה היא הזדמנות להתעדכן, לדבר על ספורט ועל פוליטיקה, ולתפוס "una pausa" – הפסקה קצרה מהיומיום. שורשי תרבות הקפה האיטלקית מגיעים עד למאה ה-15, כאשר פולי קפה הגיעו לראשונה לוונציה מהמזרח התיכון. באותה תקופה קפה נחשב למשקה יוקרתי ויקר, ובשמו נקשרה הילה של סגולות רפואיות. הטעם, הארומה והחידוש כבשו את לב האיטלקים, והמשקה החם עם הניחוחות הכובשים התפשט לערים נוספות. יחד עם תרבות שתיית הקפה התפתחה שפה שכל איטלקי מבין. תיירים מכירים אותה פחות, ולכן לפעמים קורות תקלות משעשעות – למשל כשתייר מבקש לאטה, ״חלב״ באיטלקית, ומקבל כוס חלב. כדי למנוע מצבים מביכים, כדאי לשנן את שפת הקפה האיטלקית עוד לפני העלייה למטוס.

רוצים להתנסות בקפסולות החדשות שכולם מדברים עליהן?

5 כללים לשתיית קפה, או: עשו ואל תעשו

 1. לשבת לקפה? לא באיטליה.

הוא מוגש בספלון קטן על הבר, ונהוג לשתות אותו בעמידה בלגימה אחת או שתיים.  לא יצפו מכם להזמין משהו ליד, אבל אם בכל זאת מתחשק, באזור הקופה תמיד תוכלו למצוא חטיפים ושוקולד.

2. משקאות קפה עם חלב שותים עד השעה 11:00 בבוקר.

זהו חוק איטלקי שאינו כתוב אך כולם נוהגים לפיו, כפי שתראו בכל בר ומלון. בהמשך היום או אחרי ארוחה מקובל להזמין רק קפה – כלומר, אספרסו. הוא מרענן את החיך ומשאיר בפה טעם טוב עד הערב.

צילום: shutterstock

3. "קפה טו גו" בכוס חד פעמית אינו קיים באיטליה.

קפה שותים בבית קפה כאירוע חברתי וכדי לתת למשקה את הכבוד המגיע לו, הוא יוגש תמיד בספלון קטן, לרוב על צלוחית ולעתים עם כוס סודה או פיסת לימון.

4. עבור האיטלקים קפה מייצג את האזור ממנו הוא מגיע ואת ההיסטוריה שלו.

בנאפולי וסביבתה, למשל, פופולרי המותג קימבו שמיוצר בעיר – קפה בעל טעמים מרירים שאופייניים לדרום איטליה, קשוח ועוצמתי אך חם ומלטף כמו הנפוליטנים עצמם. קימבו נולד בנאפולי בשנת 1963 בידי שלושה אחים לבית משפחת רובינו, שהקימו חנות קפה קטנה שבהדרגה הפכה למובילה באיטליה. חוששים מטעם מריר מידי? מגוון התערובות שמציעים בקימבו מאפשרת ליהנות גם מטעמים מעודנים ומתקתקים יותר. רק אל תספרו לחברים בנאפולי..

צילום : אנטולי מיכאלי

רוצים להתנסות בקפסולות הקפה האיטלקי של קימבו?

5. דעו מה אתם מזמינים!

למדו את השמות הנכונים של הקפה באיטליה ואילו משקאות הם מייצגים. לצורך כך, סידרנו לכם את רשימת סוגי הקפה באיטליה, לפעם הבאה שאתם מזמינים קפה – לגזור ולשמור:

קפה (café) – בכל העולם קוראים לו אספרסו אבל באיטליה הוא פשוט 'קפה' – מנה של 25 מ"ל קפה בספלון קטנטן. איטלקי אמיתי שותה את הקפה שלו בשתי לגימות וממשיך לדרכו. אחרי הכל, מחכה לו יום ארוך עם 4 כוסות קפה נוספות לפחות.

דופיו (doppio) – אספרסו כפול: שתי מנות קפה בכוס אחת. הבריסטה צריך להתאמץ קצת עבור הקפה הזה אבל התמורה מצדיקה את העבודה מהסיבה הפשוטה שהטעם והריח (וגם הקפאין) באים בכמות כפולה.

מקיאטו ((macchiato – מנת אספרסו 'מוכתם' במעט חלב מוקצף. מכינים את הקפה, מוזגים לכוס ומניחים מעל מעט חלב מוקצף. החלב מאזן את חומציות הקפה אך משאיר מקום ליהנות מהארומה המרירה.

קפה לונגו (lungo) – אספרסו בתוספת מים חמים. מכינים מנת אספרסו, מוסיפים כמות שווה של מים ומקבלים משקה מעודן שנעים לשתייה גם עבור מי שאספרסו רגיל חזק מדי בשבילו.

קפוצ'ינו (cappuccino) – משקה המורכב מכמויות שוות של קפה וחלב מוקצף. שתו אותו לאט בבוקר עם העיתון או תוך כדי גלילה בפייסבוק, תנו לניחוח לעטוף אתכם והבוקר יהיה הרבה יותר טוב, בהתחייבות.

קפה לאטה (Caffè latte) – אספרסו עם כמות נדיבה של חלב ומעט קצף. החלב מעדן את טעם הקפה וגורם לו להחליק בגרון בנעימות. את הקצף שנותר הכי כיף ללקק בכפית.

קורטו (corretto) – אספרסו 'משודרג' עם שוט של אלכוהול כמו גראפה או סמבוקה. האלכוהול מחזק את הארומה והניחוח של הקפה ומוסיף להם עומק. בניגוד למה שחושבים, אפילו אם שותים הרבה קורטו לא משתכרים.

דקה (deca) או האג hag)) – קפה ללא קפאין. אפשר להזמין דקה-קפוצ'ינו, דקה-מקיאטו וכך הלאה. מבחינת האיטלקים זהו "בן חורג" אך הם מתגמשים לטובת אנשים שקפאין לא בא להם בטוב.

רוצים להתנסות בקפסולות הקפה האיטלקי האיכותיות של קימבו?
הירשמו לעדכוני קפה במועדון Espresso Italiano ואולי תזכו במארז קפסולות במתנה ישירות לביתכם!

* מוגבל ל- 400 הנרשמים הראשונים

הודעת הזכיה מגיעה למספר הזה

אני מאשר את תנאי האתר והתקנון

עורך תחום האוכל

2 תגובות

  • יש עוד סוג, corto, קפה "קצר" , קטן יותר מקפה רגיל. דרך אגב בעברית "קורטו" נכתב אותו דבר גם ל corto וגם ל corretto … וזה בעיה.

  • חחחחחחח לא יושבים לקפה באיטליה??? כמה בתי קפה יש במילנו, רומא(קפה גרקו המפורסם מלא מקומות ישיבה מקסימים ועוגות מדהימות)ונציה, סורנטו ועוד… נכון,אפשר לשתות תמיד קפה על הבר במחיר מגוחך,או לשבת להתענג על הקפה!
    לא שותים קפוצ׳ינו במשך היום? כל היום שותים קפוצ׳ינו באיטליה, אפילו בלילה! תמיד יש עוגות שאפשר להזמין וכולם מזמינים. מזמינה את הכותב ל״קפה ונציה״ בוונציה על חשבוני לקפוצ׳ינו ועוגה. תזדרז, אני פה עד יום ראשון…😜

נגישות