המנות המנצחות לשולחן החג

אירוח בתקופת החג מביא עמו התלבטויות רבות בנוגע לסוגי התבשילים שיוצעו לאורחים, וסוגי היינות עמם תעבירו ערב שלם ומהנה.

לכבוד המאורע, הכנו לכם המלצות לשילובים המושלמים בין מנות החג ליין ומתכונים מצוינים שיתאימו לכל היינות המומלצים שלנו לשולחן החג.

השילובים המושלמים בין מנות החג ליין:

מתכונים ממולצים לכל יין:

קברנה סוביניון סופרייר

יין הדגל של היקב ואחד היינות המוערכים בישראל. בעל טעמי פרי עוצמתיים המשתהים בפה וחושפים תיבול עשיר ומורכב.

      • בציר – 2014
      • איזור גידול – גליל עליון
      • יישון בחביות – 20 חודשים
      • סטייל – פירותי וקליל | חלק ועדין | אדמתי ומתובל | כבד ועשיר 

 

המנה המומלצת  ליד היין: רוסטביף אנטריקוט לשולחן החג

המצרכים:

  • 1.5-1.8 קילו נתח אנטרקוט
  • 2 תפוחי אדמה
  • 3 גזרים
  • 2 בצלים
  • ראש סלרי
  • ראש שום
  • עשבי תיבול לטעמכם- רוזמרין, תימין או מרווה
  • מלח + פלפל לפי הצורך

 

המתכון:
לחמם תנור ל240 מעלות ולהוציא את הבשר מהמקרר שיגיע לטמפרטורת החדר.
לשטוף ולחתוך את הירקות לקוביות גדולות. אין צורך בקילוף הירקות. את ראש השום אפשר לשבור לחצי ולהשאיר לא מקולף.
לערום את כל הירקות בתבנית גדולה יחד עם עשבי התיבול ולזגג שמן זית, מלח ופלפל, לערבב עם הידיים היטב ולפרוש את הירקות לרוחב כל התבנית.
לשמן את נתח הבשר עם שמן זית, מלח גס ופלפל גס, ולשים על הירקות במרכז התבנית.
להכניס את התבנית לתנור, ומיד להוריד את טמפרטורת התנור ל200 מעלות ולצלות לשעה לקבלת מידת עשייה מדיום. למדיום רייר יש להוציא 10 דקות לפני.

לוול דן- להשאיר לעוד 10 דקות- רבע שעה.
בזמן הבישול: אחרי חצי שעה של צליית הנתח יש לזגג מנוזלי הבשר בתחתי התבנית עם כף מעל שלא יתייבש. אם הירקות נראים יבשים אפשר להוסיף רבע כוס מים בזמן הבישול.
כאשר הבשר מוכן יש להוציא מהתנור ולהעביר לתבנית או מגש לרבע שעה לנוח.

 

FREE RUN מרלו

מרלו סדרת "Free Run" הוא יין יין פירותי, מרוכז ועם מעט רמזים של תבלינים.
ליין ארומת פרי מודגשת במיוחדת. האף מתאפיין בניחוחות דובדבן ושזיף, פירות יער, עשבי תיבול וניל וריחות קליה המשתלבים היטב בטעמי היין. צבע היין אדום-שחור. ליין גוף מלא ומרקם קטיפתי, וטאנינים עגולים ורכים, המובילים לסיומת ארוכה ופירותית במיוחד.

      • בציר: 2016
      • איזור גידול: הרי ירושלים וגליל עליון
      • יישון: 10 חודשים בחביות עץ אלון
      • סטייל – פירותי וקליל |חלק ועדין | אדמתי ומתובל | כבד ועשיר

 

המנה המומלצת ליד היין: קבב טלה

המצרכים:

  • 1 ק"ג בשר טלה טחון (רצוי מאזור הירך)
  • 1 בצל
  • צרור פטרוזיליה
  • 2 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • ½ כפית בהרט
  • 100 גרם צנוברים
  • 12 מקלות קינמון

המתכון:
קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה.
קולים את הצנוברים.
לערבב את כל החומרים עד ליצירת תערובת אחידה. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים.
יוצרים 12 כדורים ומשחילים על מקלות קינמון.
לאפות כ12 דקות בתנור ב-225 מעלות. להגיש עם טחינה, חצילים ומטעמים ים תיכוניים.

 

Altitude +624 קברנה סוביניון

גוון היין אדום-בורדו עמוק. ליין ארומות עוצמתיות של פירות שחורים כגון פטל ודובדבנים, המלווים בארומות מנטה, אורגנו, ציפורן וקפה המשתלבים יחד למגוון ארומתי מעניין. גוף היין מלא והוא בעל טאנינים מוצקים ולעיסים, אך מאוזנים, שממשיכים לסיומת ארוכה, פירותית ומלווה בהמון תיבול מתקתק.

להישאר אדיש אליו, אך גם בזכות היכולת ליישן יין לאורך זמן ארוך. יינות המיוצרים בבקבוקי דאבל מגנום נחשבים ליינות איכותיים, עם מחיר בהתאם.

      • בציר – 2013
      • איזור גידול – כרם עלמה שבגליל העליון, בגובה 624 מ' מעל פני הים
      • יישון בחביות – 14 חודשים
      • סטייל – פירותי וקליל | חלק ועדין | אדמתי ומתובל | כבד ועשיר

 

המנה המומלצת ליד היין: קדירת בשר עם ירקות

המצרכים:

  • 2.5 קילו כתף בקר חתוך לקוביות
  • 6 תפוחי אדמה בינונים
  • 6 גזרים
  • 3 בטטות
  • 4 בצלים
  • 2 ראשי שום (לא מקולפים)
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כף פפריקה חריפה
  • ½ כף בהרט או ראס על חנות
  • 2 עלי דפנה
  • מעט קינמון
  • ½ בקבוק יין אדום

המתכון:
במחבת, סוגרים את הבשר עד שצרוב מבחוץ ומעבירים לסיר עם הירקות והתבלינים.
ממלאים את הסיר במים עד שמכסה את הבשר ומביאים לרתיחה.
ברגע שרותח, מורידים לאש נמוכה מאוד ומוסיפים את היין האדום.
מכסים ומבשלים במשך 3 שעות או עד שהבשר רך מאוד. מומלץ להגיש עם פירה.

 

שרדונה UNOAKED , כרם בן זמרה, יקב סגל

הענבים נבצרו ידנית, הותססו ונשמרו במכלי נירוסטה ללא כל מגע עץ. התהליך אפשר מיצוי טעמים מודגשים של פרי ושמירה על רעננות היין. באף מתפרצים פירות קיציים מרעננים כגון משמש טרי, אפרסקים, נקטרינות ואף אגסים, אשר עטופים בארומה פרחונית ומינראליות מעודנת. בפה היין יבש, בעל גוף קל. טעמי שזיף ירוק, אגסים ותפוחים אדומים נתמכים בחמיצות מרעננת וסיומת פירותית ומתמשכת.

 

  • בציר– 2016
  • איזור גידול: כרם בן זמרה, גליל עליון
  • סטייל– קליל ורענן| חלק ופירותי | עשיר וקרמי

המנה המומלצת ליד היין: דגים עם עשבי תיבול בתנור

המצרכים:

  • לברק שלם 600-700 גרם
  • יין לבן
  • לימון
  • עגבניות שרי חצויות
  • שיני שום חצויות

המתכון:
תערובת עשבי תיבול טריים:
נענע
למון גראס
רוזמרין
לימונית
לואיזה
מיץ לימון
מלח גס
פלפל גרוס

מחממים את התנור ל200 מעלות.
משמנים נייר אפיה, וחורצים 3 חריצים בכל צד של הדג ויוצרים כיס בבטן הדג.
קוצצים דק-דק את כל עשבי התיבול ומערבבים עם מיץ הלימון, מלח ופלפל.
חוצים את שיני השום ועגבניות השרי, וממלאים את חריצי הדג והכיס בבטן עם תערובת עשבי התיבול, שיני השום ועגבניות השרי.
פורסים את הלימון ומסדרים מעל הדג וסוגרים במעטפה בנייר אפיה המשומן.
צולים בתנור כ10 דקות, מוציאים, פותחים את המעטפה וצולים פתוח לעוד 20 דקות.

 

 

הירשמו למועדון וקבלו 30 ₪ מתנה לרכישה באתר!

אני מאשר קבלת חומר פרסומי ואת תנאי המועדון

 

 

עורך תחום אוכל

הוסף תגובה

נגישות
עגלת הקניות שלך
0